«У результаті обстрілу автотранспортного підприємства у Каховці з боку ЗСУ, який відбувся 6 вересня, постраждали шестеро працівників. Вони знаходяться у лікарні і найближчим часом не зможуть повернутись на роботу. Багато автобусів знищено через атаку київських терористів. Возити людей нікому і ні на чому», – написав окупаційний «Московский комсомолец».
Їхати у Каховку пропагандисти не ризикнули, тож зв’язались з головою окупаційної адміністрації телефоном. Ну, а Філіпчук брехати може професійно! Чого тільки не наплів «комсомольцям» з Москви? Йому, бачите, «вдалось перешкодити диверсійним діям» (бо «проукраїнські керівники даних підприємств хотіли заблокувати перевезення, вивести рухомий склад і розпродати його»), «зберегти автопарк, знайти тих, хто взявся б за його роботу». Також сказав, що «неодноразово автобуси і підприємство обстрілювалось». При цьому запевнив, що обстріли відбувались саме з правого берегу, хоча каховчани пишуть у соцмережах про російські обстріли дронами і боєприпасами РСЗВ з тилу. Говорячи про шістьох постраждалих, колаборант уточнив: «Двоє поранених працівників були ключовими – без них автопарк не може працювати».
Хто саме ці двоє, показав федеральний канал «Россия-1», які пропагандиста в окуповану Каховку таки відправили. Це – Лариса Сидорова, посаду якої не назвали, та її подруга – кондуктор приміських рейсів з невідомими ім’ям і прізвищем. Також показали акуратно розкладений чистий одяг на території автопідприємства і розбиті автобуси, по яких, як запевнили пропагандисти, був «удар натовським боєприпасом». Але підтвердження цій «версії» не показали. Як і не сказали, чому автобуси не їздять саме через тих двох жінок.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!