Окупанти не довіряють учителям-колаборантам і пропагандистські уроки для учнів окупаційних шкіл Херсонщини «Розмови про важливе» викладають самі.

Щопонеділка першим уроком в окупаційних школах є «Розмови про головне». Про що розмовляють? Окупаційна адміністрація Каланчацького «муніципального округу» пише про це так: «Головні теми пов’язані з ключовими аспектами життя людини у сучасній Росії». Там розповідати дітям про «головне» направили представників окупаційної організації «Єдиної Росії» в окупаційній районній раді.

А от фейковий депутат фейкової Херсонської обласної думи Енвер Абдураїмов на подібний урок потрапив вперше. «Тепер щопонеділка проводитимуть церемонію підняття прапора і виконання гімну Російської Федерації», – написав він про урок у Генічеській школі № 3. Подібні «ритуали» в окупаційних школах проводять вже третій навчальний рік. «Подібні заняття провели депутати від партії «Єдина Росія» у Генічеському, Скадовському, Чаплинському, Каланчацькому, Іванівському, Альошкінському, Нижньосірогозькому, Верхньорогачицькому і Голопристанському районах», – написали пропагандисти.

А в окупаційну Ольгинську школу Горностаївського «округу» «єдинороси» передали, як повідомив окупаційний телеканал «Таврия», «десятки томів навчальної і художньої літератури російською мовою». «Ми дуже раді, тому що школа тільки відкрилась», – розповіла пропагандистам окупаційна директорка Світлана Кузьомінська. «Відкриття місцевої школи – довгоочікувана подія, про яку просили місцеві жителі, – написало окупаційне «Херсонское агентство новостей». – Заклад вдалось запустити за підтримки регіонального відділення «Єдиної Росії» і сенатора від Херсонської області Ігоря Кастюкєвіча». 

Окупант Кастюкєвіч і його підлеглі зі шкіри пнуться, аби додати своїй незаконній присутності на українській території «правдоподібності», але направду у них не дуже добре виходить.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!