Йдеться про рішення Біляївського районного суду Одеської області. Феміда задовольнила позов Херсонської обласної прокуратури про конфіскацію на користь держиви у громадянина РФ двох ділянок. Загальна площа землі – 6,3 гектари вартістю понад 1,1 мільйонів гривень.
Ці земельні ділянки набуті росіянином в порядку спадкування. Відповідно до законодавства України землі сільськогосподарського призначення, прийняті у спадщину іноземцями, а також особами без громадянства, протягом року підлягають відчуженню, оскільки такі землі не можуть перебувати у приватній власності іноземних громадян. У разі невиконання цієї вимоги така ділянка підлягає конфіскації за рішенням суду.
Впродовж повномасштабного вторгнення агресора на територію України судами задоволено позови прокурорів у даній сфері про повернення понад 210 гектарів земель, що протиправно перебували у власності іноземних громадян. На цей час фактично конфісковано у власність держави понад 130 гектарів землі вартістю понад 22 мільйони гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!