Колаборанти продовжують скаржитись на невиплату їм заробітної плати. Комусь її заборгували за два місяці, комусь – за три. А працівникам окупаційного ТОВ «Приазовье Инвест» її не платять з травня. 

«Приазовье инвест» – це та сама компанія, яка, за словами пропагандистів, мала будувати у Генічеську «нові житлові квартали». Працівників туди окупанти набрали, а грошей не платять. З іншого боку, за що платити, якщо робота не виконується?

Тим часом оголошення про вільні вакансії зі сторінок окупаційних соцмереж не сходять. Окупаційний «ЦМРбанк», наприклад, наразі шукає менеджера по роботі з клієнтами і залученню юридичних осіб та спеціаліста з обслуговування клієнтів для роботи у Скадовську. Окупаційний «Промсвязьбанк» – менеджера з роботи з клієнтами та касира для роботи у Нижніх Сірогозах. Окупаційне управління МНС Росії у Херсонській області пропонує роботу старшому інспектору з водіння пожежної машини, старшому водію, водію, старшому пожежному, пожежному. У Новокаховському міському «окрузі» потрібні бетонник, електрогазозварювальник, монтажник, покрівельник, каменяр і соцпрацівник. 

Тим часом окупаційна служба зайнятості Херсонської області оголосила роботодавцям про оплачувані громадські роботи. Їм пропонують компенсації за найнятих працівників. Найбільш затребуваними галузями називають житлово-комунальне господарство і обслуговування населення; озеленення і благоустрій територій, розвиток лісопаркового господарства, зон відпочинку; заготівлю, переробку, зберігання сільськогосподарської продукції, підсобні роботи у сільському господарстві; забезпечення оздоровлення, відпочинку і занять дітей, обслуговування санаторно-курортних зон. Тобто, саме ті галузі, працівники яких найчастіше скаржаться на невиплату зарплати. Одні, не дочекавшись виплати боргів таку роботу залишають, інші «купляються» на оголошення. На те і розрахунок.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!