Російські окупанти та їх ставленики на окупованому лівобережжі і далі імітують турботу про поневолених з допомогою так званих відкритих прийомів громадян. Під час таких заходів люди скаржаться на такі проблеми, які вирішити можна досить легко. Але вирішувати їх, як не важко здогадатись, ніхто не збирається.

Першому заступнику окупаційного губернатора Ігорю Чагаєву, наприклад, під час його візиту до Великолепетиського «муніципального округу» громадяни пожалілись на брак ліків у аптеці Рубанівки, перебої з мобільним зв’язком та інтернетом в «окрузі», аварійний стан Рубанівського СБК та дитсадка «Растишка». Фермери-колаборанти додали, що мають проблеми з перереєстрацією сільськогосподарської техніки. Жителі Демидівки і Миколаївки окремо скаржились місцевим колаборантам на погане водозабезпечення, неможливість оформити пропуски у прифронтову зону, проблеми з виплатами окупаційних пенсій.
Проблеми з оформленням і видачею пропусків хвилюють і жителів Федорівки Каховського «муніципального округу». Також вони поцікавились у тамтешньої ставлениці окупантів Любові Мороз про тонкощі оформлення інших російських документів.
Голові окупаційної адміністрації Скадовського «муніципального округу» Олександру Дудці тамтешні мешканці поскаржились на відсутність спортивного майданчика біля школи та проблеми з забезпеченням газом і вугіллям напередодні паливного сезону.
Голова окупаційної адміністрації Чаплинського «муніципального округу» Лілія Пуляєва запевняє у соцмережі, що чекає громадян у себе щоп’ятниці з 10.00 до 13.00. Звернутись до неї, щоправда, можуть лише власники автотранспорту, оскільки автобусне сполучення на території колишнього району досі не організоване. «Кожен житель Чаплинського муніципального округу може прийти на прийом для обговорення проблемних питань», – бреше Пуляєва. І додає, що до неї звертались з питань допомоги з житлом дитині-сироті, відкриття бібліотеки у селі Комиш, благоустрою населених пунктів, грейдування доріг Скадовка – Білоцерківа і Балтазарівка – Чаплинка.
«Епатажний» голова окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук поки що вислуховує громадян на платформі «ВКонтакте». Після останнього «онлайн-прийому» він написав: «Жителі звертаються з питаннями у сферах водозабезпечення, затримок виплат заробітної плати і соціальних, отримання спадку, зв’язку у телеграм з лікарнею, роботи ліфтів, виплат за зруйноване і пошкоджене житло, отримання гуманітарної допомоги і медикаментів».
З названих проблем добре видно, що більшість їх окупанти самі і створили.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!