У Києві відбувся форум «Створюючи завтра: повоєнна відбудова та відновлення громад». На заході зібралися представники органів влади, міжнародні партнери та експерти, щоб обговорити стратегії відновлення українських міст і сіл після війни.

До участі в обговореннях долучились заступник начальника відділу залучення інвестицій ХОДА Олег Кулакевич, а також Андрій Селецький та Руслан Русаль, начальники Нововоронцовської та Чулаківської громад.

Однією з ключових ініціатив форуму стала Школа відновлення громад. Цей освітній проєкт, заснований громадською організацією “Маріуполь.Реборн” разом з Асоціацією міст України, буде навчати місцеві громади, як ефективно відновлювати інфраструктуру та повертати людей до їхніх домівок.

«Школа відновлення громад» забезпечить навчання місцевих команд управлінців, допоможе громадам створювати нові проєкти розвитку та адаптуватися до європейських стандартів. Це надзвичайно важливий крок на шляху до відновлення Херсонської області та інших постраждалих регіонів», – зазначив Олег Кулакевич. 

На форумі також йшлося про Реєстр збитків, який допоможе відшкодовувати втрати, завдані російською агресією та підтримку міжнародних партнерів. 

Представники Великої Британії та Ради Європи запевнили у своїй готовності й надалі допомагати Україні. Вони підкреслили значення децентралізації та важливість прозорих механізмів відновлення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!