Про зменшення кількості сцифоїдних медуз корнеротів в Азовському морі (всюди, крім Таганрозької затоки) повідомили у прес-службі Азово-Чорноморської філії Всеросійського науково-дослідного інституту рибного господарства і океанографії. Йдеться про незначне зменшення.

Дослідники також відзначили, що цього року розмір і маса окремих особин менша, ніж у минулому. Цитата: «Це відбулось через те, що оптимальна температура води для їх розвитку (23 – 26 градусів) настала майже на місяць пізніше, ніж у 2023 році». Але, як пише, посилаючись на державний комітет водного і рибного господарства РФ, окупаційне «Донецкое агентство новостей», популяція медуз у Азовському морі нікуди не зникне, поки там буде підвищена солоність. Вона, у свою чергу, може зменшитись лише, якщо повноводнішим стане Дон – основне джерело прісної води.

А от чому в Азовському морі масово помирають дельфіни, поки ніхто з вчених не сказав. За даними окупаційного телеграм-каналу «Геническ онлайн. Херсонская область» узбережжя Арабатської Стрілки вкрите нині десятками їх туш. Найбільше мертвих морських ссавців – у Стрілковому, море біля якого глибше. Автори фотографій переживають, чому не проводиться ветеринарно-санітарна експертиза мертвих дельфінів, адже вони можуть бути інфіковані і становити цим загрозу для людей. Пропагандисти також звернулись до окупаційних МНС і КП «Тандем», аби ті прибрали трупи.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!