«Ультранаціоналісти з «Нацкорпусу» планують створити у Херсоні «освітній центр» для школярів і студентів, – написав у соцмережі головний пропагандист окупованого лівобережжя Алєксандр Малькєвіч. – Там молодь планують долучати до військової підготовки і займатись її «ідеологічним вихованням. Проект націлений на те, щоб навчити молодь вбивати і бути готовим померти за нацистські ідеї Бандери».

Окупант також нагадав, що вже брехав про «безчинства укрофашистів у Херсоні: і обстріли лівого берега спеціально з дитячих майданчиків, і про «відкати» чиновникам, і про мародерство». Тим часом колеги Малькєвіча, справжні російські фашисти, не втомлюються «обстрілювати» вільний Херсон безглуздими вигадками. Першість у цьому, як і раніше, впевнено тримає окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации». Далі декілька «повідомлень» (стисло) звідти.

«Приблизно о другій ночі на територію домоволодіння херсонки проникнули двоє озброєних чоловіків у військовій формі. Шляхом зламу вхідних дверей, зайшли у будинок і, погрожуючи їй смертю, здійснили крадіжку грошових коштів і ювелірних прикрас на суму 32 тис. гривень». «Херсонець сидів у припаркованому біля свого будинку автомобілі, до нього підійшов невідомий чоловік у військовій формі і випустив у повітря чергу з автомата, затим почав вимагати віддати йому ключі від автомобіля. Громадянин віддав, військовий сів у машину і поїхав у невідомому напрямку». «При в’їзді у місто з боку Олександрівки на блокпості четверо військовослужбовців ЗСУ при огляді автомобіля херсонця конфіскували 2 каністри з паливом, пластиковий бак на 50 л, мобільний телефон і грошові кошти у розмірі 4 тис. гривень, пригрозивши, що якщо він повідомить комусь, то годуватиме риб у річці Дніпро». «На вулиці Кольцова відбулась ДТП з участю військового автомобіля зеленого кольору, який збив 8-річну доньку херсонки. Дівчинка отримала перелом ноги, а водій військового автомобіля поїхав з місця ДТП». «На вулиці Миру представники ТЦК побили 17-річного сина херсонки при спробі насильницького затримання. За словами жінки, її син ще не досяг призивного віку, але військовослужбовці без пояснень побили його і намагались відвезти у своєму автомобілі». 

Чому у всього вище написаного немає хоч якихось свідків, крім самих пропагандистів, вони традиційно «чомусь» не пояснюють.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!