Служба безпеки та ДБР затримали ще одного експосадовця-колаборанта, який співпрацював з РФ у період окупації Херсона. Йдеться про колишнього молодшого інспектора виправної колонії, який після захоплення міста запропонував свої «послуги» загарбникам. Окупанти «призначили» його до центральної тюрми рф, яка діяла у складі окупаційного «управління служби виконання покарань по Херсонській області РФ».
На території в’язниці фігурант охороняв камери, до яких звозили українських патріотів – учасників руху опору.Також фігурант брав участь у конвоюванні потерпілих до інших російських катівень, створених агресором на окупованій частині півдня України. У застінках до бранців застосовували тортури, зокрема, катування струмом, побиття палицями, тримання у карцерах без їжі та води.
Після деокупації Херсона ворожий поплічник тривалий час переховувався у місті, практично не з’являючись на людях. Правоохоронці встановили його місцеперебування і затримали. На підставі задокументованих фактів йому повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

– ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);

– ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність).
Наразі фігурант під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!