Таку можливість пропонують ФАО, Програма USAID «Врожай», у співпраці з Мінагрополітики та за підтримки урядів Канади, Японії, Minderoo Foundation та США через USAID Україна.
Подати заявку на участь у програмі можна через Державний аграрний реєстр. Для цього потрібно серед доступних програм підтримки обрати Програму Мінагрополітики, ФАО та USAID щодо розподілу зернових рукавів у прифронтових областях України. Взяти участь у програмі можуть фермери, які:
– обробляють від 50 до 10 000 гектарів;
– працюють у Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській або Чернігівській областях;
– зберігатимуть у рукавах лише власно вирощену продукцію;
– готові взяти на себе витрати за транспортування рукавів від визначеного складу до свого господарства.

Кількість рукавів, які фермер може отримати, буде розрахована залежно від кількості отриманих заявок і пропорційно до площі оброблюваних земель – у розрахунку не більше одного рукава на 50 гектарів земель, що обробляються для вирощування зернових та олійних культур. Пріоритет надаватиметься господарствам поблизу лінії фронту або тим, що зазнали значних пошкоджень інфраструктури. 
Зверніть увагу, що подання заявки не гарантує отримання рукавів, оскільки кількість наданої допомоги є обмеженою – зазначили в Херсонській ОВА.

Контактна інформація: 
– Контакт-центр ДАР: +38 044 339 9215; support@dar.gov.ua
– Гаряча лінія ФАО: +38 099 090 7582; +38 068 318 0943; UA-Feedback@fao.org
– Електронна адреса USAID/програми «Врожай»: : ukraineharvestsif@harvestukraine.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!