Віце-прем’єр Росії Марат Хуснуллін незаконно порушує державний кордон України вже не вперше. Цього разу він приїхав в окупований Генічеськ, аби побачити новобудови. Але таких, цілком зрозуміло, у місті не знайшлось.

«Поставлено завдання – розвернути будівництво, щоб люди могли покращити умови життя, – вкотре невідомо кому сказав непроханий гість. – Регіон повинен прагнути створювати умови і для соціального розвитку, і для бізнесу, щоб залишалась молодь, були робочі місця». Мармизу окупаційного губернатора при цих словах видно не було, але, скоріш, за все той противно усміхався, адже умови для бізнесу він і так створює – свого і своїх друзів. 

На робочій зустрічі у приміщенні Генічеської РДА, де нині базується окупаційна адміністрація, Хуснуллін доручив Сальдо, як пишуть пропагандисти, «розвернути масштабне житлове будівництво». А ще «відзначив ріст економічної активності місцевих підприємств і висловив надію на збільшення податкової бази регіону». Фейковий губернатор везти москвича на Арабатську Стрілку не став. Подумав, мабуть, що той вже також не вірить у його розповіді про будівництво там міста. А от в «оновленому головному корпусі Херсонського технічного університету» делегація побувала.

Як повідомив окупаційний телеканал «Таврия» «головний корпус навчального закладу у Генічеську площею 1,2 тисячі квадратних метрів оновили повністю». Добре, що хоч не написали: побудували. Ця споруда біля колишнього Генічеського винзаводу недалеко від в’їзду у Генічеськ з боку Новоолексіївки збудована досить давно. Раніше у ній розміщувалась філія справжнього ХНТУ, після її закриття працював цех приватної швейної фабрики. Все, що зробили, окупанти – це пофарбували у різні кольори однотонний фасад і трішки підремонтували всередині.

А з Арабатською Стрілкою, по якій Сальдо обіцяв прокласти швидкісне шосе до Керчі, вчинити ще простіше – на старі аеродромні плити просто нанесли нову розмітку. «Нова розмітка російського зразка, нанесена за всіма правилами, зробить безпечнішим переміщення між Генічеськом і Стрілковим», – не забула похвалити окупаційних автодорівців агітка «Комсомольская правда».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!