Як вже повідомлялось, під час недавнього візиту на Східний економічний форум, який проходив у російському Владивостоку, самопроголошений губернатор Херсонщини Володимир Сальдо ні з того ні з сього заявив, що окупований регіон потребує інвесторів для розвитку рибопереробки. Мовляв, підприємства рибної галузі (яких на лівобережжі практично не залишилось) потребують заміни обладнання.

Він закликав потенційних інвесторів побудувати рибозаводи за новими технологіями. «А сорти риби у нас водяться різні, від чорноморської барабульки і закінчуючи осетровими, – набрехав колаборант (рибу, як вже писав NewDay ua, у регіон нині завозять, а не навпаки). – Вони можуть давати ікру, і хороші можливості для рибної промисловості». «Голова регіону пояснив, чому саме на Далекому Сході можна знайти зацікавлених економічних партнерів та інвесторів, – додала окупаційна «Комсомольская правда». – Примор’я – це прибережний регіон, також як і Херсонська область яку омивають два моря – Азовське і Чорне, тут розвинута рибопереробна промисловість».

А поки Сальдо брав участь у форумі, зрадник меншого штибу – «начальник відділу інвестиційної діяльності і реалізації муніципальних програм Новокаховської адміністрації» Ігор Дикуха «обговорював актуальні питання іхтіології, обмінювався знаннями і досвідом у сфері вивчення водних ресурсів» на так званій міжнародній конференції з біологічного різноманіття. «Розвиток рибної промисловості є пріоритетним напрямком для Новокаховського округу, так як на його території знаходиться великий завод частикових риб, – написала у своєму телеграм-каналі окупаційна адміністрація. – Зараз завод через обстріли ЗСУ знаходиться на простої, але після повного звільнення Херсонської області він знову почне свою роботу. В адміністрації вже приступили до підготовчих робіт з запуску цього заводу».

Пропустимо хворі фантазії колаборантів і звернем увагу на головне питання: чому їм так зразу став надзвичайно цікавим розвиток рибної промисловості? Відповідь на це питання на каналах окупаційних адміністрацій з’явилась лише зараз: голова уряду РФ Міхаіл Мішустін підписав розпорядження про виділення 234,1 млн. рублів на підтримку підприємств риболовецького комплексу, які ведуть промисел у Чорному і Азовському морях. Майже четверть мільйона мають розділити між собою Краснодарський край, а також окуповані Крим та території Донецької, Запорізької і Херсонської областей. Невідомо, чи просив так ці гроші хтось наполегливіше, ніж «губернатор» Херсонщини, і чи, виходячи з цього, йому перепаде більша частина. З допомогою федерального фінансування, пишуть пропагандисти, підприємства зможуть виплатити частину зарплат працівникам і відрахувати на соціальні потреби. Але на запитання, чи зможуть працівники забрати ті гроші з загребущих лап окупаційного уряду Херсонщини, думаємо, відповідати не треба. 

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!