«Фільми про возз’єднання Донбасу, Новоросії і Росії показали школярам Херсонської області на проекті «Киносреда», – повідомив телеграм-канал окупаційної обласної організації партії «Єдина Росія». – Наймасовіший показ відбувся у кінотеатрі «Росія» у Генічеську, де зібрались 500 дітей. Фільми зачіпали історичне підґрунтя подій на Донбасі і Новоросії, а також розповіли про повсякденне життя нових суб’єктів Росії».  

Навряд чи діти самі «зібрались» дивитись таку єресь. Їм і щопонеділкових «Розмов про головне» з вихвалянням Путіна і його посіпак вистачає. Навіть незважаючи на те, що кіно про «возз’єднання» було безкоштовним. За гроші ж на цьому тижні керівництво окупаційної кіномережі пропонує їм переглянути російську комедію «Маме снова 17», яку російські кінокритики називають їх «відповіддю Голлівуду», і німецький мультфільм «Команда монстрів» (обидва фільми – 2024 року випуску). 

В анонсі до останнього сказано: «Добрий привид Еллі живе у світі, населеному химерними монстрами: тролями, муміями, перевертнями і навіть вампірами». Хоча перевертнів юні генічани також можуть у школах безкоштовно побачити, а не за 150 рублів, як їм пропонують у кінотеатрі.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!