«Розмір прожиткового мінімуму у Херсонській області вище, ніж при київській владі – вдвічі, – прибріхує у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Павло Філіпчук. – Виросла у нас у купівельна спроможність – у 3 – 8 разів».

«При цьому я ж не на Місяці живу, – додав колаборант (хоча хто таким словам Паші-Космосу повірить?). – Як незручно, якщо на сто верст навколо – банкоматів на пальцях порахувати. Та й ті ламаються».

Тим часом в окупованому Генічеську цих самих банкоматів повно, а от купівельна спроможність «чомусь» «у 3 – 8 разів» не зросла. «Мені просто цікаво, коли ціни на ринках, на оренду квартир, на нерухомість врегулюються?» – запитала невідомо кого в одному з окупаційних чатів одна генічанка. «Тоді, коли не буде помиту. Закономірність ринку», – відповіла їй друга. «Орендодавці і місцеві комерсанти роблять наголос на військових. А те, що цивільних – більше 50 %, їх обходить», – додала третя.

Цікаво, що ціни на продукти у каховських магазинах Філіпчук у своєму каналі ніяк не коментує. А вони навіть після штучного «заниженнями» працівниками його окупаційної адміністрації залишаються високими. На тому тижні, наприклад, згідно зі звітом колаборантів у соцмережі, псевдошоколадні цукерки «Скворцы» з окупованого Донецька у Каховці коштували, у середньому, 370 руб/кг, варена ковбаса – 417, напівкопчена – 500, твердий сир – 620, яловичина – 870 руб/кг!

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!