Незважаючи на посуху і відсутність поливу, врожай пшениці на лівобережжі окупантів все ж порадував. Про це в ефірі програми «Вечерний Херсон» на окупаційному «Радио Таврия» розповів керівник окупаційної Херсонської зернової компанії Сергій Кива. «Якість зерна дуже виросла, – сказав він. Близько 70 % продукції – продовольча пшениця, яка перероблюється на борошно – затребуваний продукт у світі».

Окупант також нагадав, що в окупантів «є вихід у бік Чорного моря», і висловив сподівання, що «найближчим часом ми зможемо запустити порти, що знаходяться у самій області, що ще покращить позицію, тому що ми знімемо витрати по логістиці.. Паралельно ми ведемо зовнішньоекономічні контракти зі збуту: перемовини з Африкою, дружніми країнами, Єгиптом Сірією і так далі. Найближчим часом плануємо налагодити свій експорт».

А от фігурант бази «Миротворець», фейковий депутат фейкової обласної думи від «ЛДПР» Сергій Мамаєв ринки збуту, якщо вірити окупаційному телеграм-каналу «Капитан Очевидность в Херсоне», знайшов раніше за всіх. Канал звинуватив «депутата» у тому, що «у 2022 році, коли багато маленьких фермерських господарств і приватні хлібороби опинились у розгубленості і нерозумінні, як реалізувати свою продукцію під час початку перехідного періоду і податкова належним чином не працювала», Мамаєв «під повним заступництвом Сальдо став бігати і пропонувати, як представник нової адміністрації регіону, як новий росіянин, свої послуги з реалізації сільськогосподарської продукції. Наївні фермери у надії на відтерміновану оплату віддавали свій врожай Мамаєву». А зараз, пише канал, «коли його питають про гроші за зерно, звинувачує людей у вимаганні і залякує судами». І навряд такий Мамаєв на лівобережжі один.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!