“Поляки оголосили примусову депортацію українців призовного віку одразу на фронт – їх вже попередили, якщо не поїдуть добровільно, то Польща відправлятиме їх силою”.Таке тиражують кремлівські ЗМІ.


Посилань на жодні джерела фейкороби не дають. Ці публікації – продовження кремлівської операції, спрямованої на підрив довіри громадян України до власної держави, деморалізацію українців за кордоном та формування негативного ставлення до Польщі.
Публікації аналогічного змісту російські Telegram-канали поширювали на початку вересня, посилаючись на статтю у виданні Rzeczpospolita. У ній дійсно йшлося про депортацію громадян України – організаторів схем незаконного перетину кордону. Що стосується решти українців у Польщі, то в матеріалі йдеться про те, що їх депортація можлива лише за умови, що на кожного з них Україна видасть міжнародний ордер.
“Наразі правових підстав для примусової депортації громадян України, що прибули до Євросоюзу під час повномасштабної війни, у держав ЄС немає”, – пише SPRAVDI.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!