«Перший заступник губернатора Херсонської області відвідав школу у селі Тарасівка, у якій відбувається реконструкція, – повідомила у соцмережі окупаційна адміністрація «Альошкінського муніципального округу». – Ігорь Чагаєв оглянув школу, залишившись під великим враженням від виконаної роботи». Вразити його, як видно з фото, мали купи будівельного сміття у дворі.
А от читачів таких «новин» продовжує вражати нахабна російська пропаганда. «Відкрилась школа у селі Тарасівка ще у 1967 році, і з того часу навчальний заклад не бачив такого масштабного ремонту, – пишуть брехуни. – Українська влада вважала непотрібним, щоб діти нашого округу знаходились у просторих, сучасних класах і вчились у комфортних умовах. Зараз це змінилось при підтримці регіону-шефа Калінінградської області».
Окупаційну Вадимську школу у Каланчацькому «муніципальному окрузі» «ремонтують» «шефи» з Мордовії. Дітей у неї вже пустили, але «ремонт» триває, а, отже, гроші на нього продовжують виділятись. «Все це відремонтували за літо за федеральною програмою, – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційного уряду Херсонщини Андрєй Алєксєєнко. – В оновленій школі вже вчаться діти з декількох сіл району. «У порівнянні з тим, що було – земля і небо», – говорять вчителі. Хоча навчальний процес почався для всіх класів, модернізацію навчального комплексу продовжуємо – йде капремонт спортзалу. Будівельники повинні завершити його до холодів, коли займатись спортом дітям можна буде лише у приміщенні. Разом з регіоном-шефом – республікою Мордовія намітили план подальшої роботи у школі. Повністю завершимо її модернізацію і благоустрій у наступному році».
Алєксєєнко пообіцяв, що за цей рік мордовські будівельники зведуть новий спортивний майданчик, зроблять освітлення і благоустрій подвір’я, утеплять фасад та ін. Тобто, грошей з федерального бюджету ще буде вкрадено немало.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!