Серед купи пропагандистських федеральних телеканалів, які наразі змушені дивитись мешканці окупованої частини Херсонщини, є канал міністерства оборони «Звезда». Днями у його ефірі ведучі телепередачі «Здравствуйте, товарищи!» Іван Кондаков і Ольга Бєлова не першими серед колег брехали по ЗСУ, які «обносили магазини у Курській області».
І, може, пропагандистам хтось би і повірив, аби не одна деталь. Кондаков невідомо звідки «дізнався» про те, що «українських солдатів дуже здивували низькі цінники на продукти». Зокрема, «сосиски по 35 рублів». Бєлова тут же підтримала товариша, і вже обоє резюмували: мовляв, українці, перестаньте чинити опір російській армії – і у ваших магазинах будуть такі дешеві сосиски. Те, що це дуже схоже на нацистську пропаганду часів минулої війни, відразу кидається у очі, але мова про інше. Пропагандисти або є патологічними брехунами, або настільки відірвані від простих людей, що не ходять у магазини і не знають цін.
Тим часом найдешевші сосиски у магазинах окупованого Генічеська коштують 210 рублів. Але це такі, які навіть кішки з собаками відмовляються їсти. Найдешевшими їстівними є по 330 руб/кг. Кращими є по 370 і 440, а найкращими – по 530 рублів за кілограм. Сардельки коштують по 550, 590 і 630 руб/кг, варена ковбаса – 580 – 670, копчена – 530 – 900 і, нарешті, найдорожча сирокопчена ковбаса вартує 1095 – 1850 рублів за кіло! Зрозуміло, що на останню пенсіонери, яким окупанти виплачують по 10 тисяч рублів у місяць, ходять лише дивитись.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!