«Ми працівники федерального центру медицини катастроф «Південний» приїхали на прохання мінздоров’я Херсонської області для надання медичної допомоги місцевому населенню, – розповіла пропагандистам педіатр Ляйсан Абдулліна. – А також у рамках всеросійського екологічного суботника ми з нашими колегами висаджуємо дерева на території нашої ЦРЛ».

Дерева біля лікарні у Генічеську висаджували і торік, але про те, що їх треба поливати, окупаційне керівництво медзакладу «не знало». Цього разу саджанці також можуть не прийнятись, бо садили їх з зеленим листям. Якщо непрохані гості так лікують пацієнтів, як саджали дерева, то хворим не позаздриш. Хоча пропагандисти запевняють, що без «прикомандированих» з Росії лікарів медицини на лівобережжі не було б. Наприклад, як зізналась у соцмережі окупаційна адміністрація Чаплинського «муніципального округу», на лівому березі немає жодного дитячого хірурга, і маленьких пацієнтів батьки змушені возити на операції у Крим. Це, пишуть, тоді, коли немає хірурга з Альметьєвського району Татарстану Кірілла Булатова, який приїздив вже декілька разів, і недавно з успіхом видалив 8-річному хлопчику пахову грижу. «Поки є така можливість діти з радістю йдуть на операцію до лікаря», – повідомляє фейкова адміністрація. З радістю на операцію?! Це ще треба вміти так брехати!

А в окупаційній Скадовській лікарні місяць має відпрацювати лікар Максім Горєлєнко з Пскова, який, цитуємо пропагандистів, «має багатий досвід малоінвазивних і важких порожнинних операцій, а також хірургічного лікування онкозахворювань». Близько тисячі операцій, запевняють пропагандисти, провів в окупованому Каланчаку хірург з Саранська, що у Мордовії, Владімір Шалін. «Жителі Каланчака доброзичливі, завжди говорили спасибі», – розповів хірург пропагандистам. 

Хто лікує їхніх пацієнтів у Росії, доки вони тут, ніхто з приїжджих медиків не розповідає. Тим часом дефіцит лікарів у Росії, згідно з даними тамтешнього міністерства охорони здоров’я, складає 25000 – 26000 чоловік, а середнього медичного персоналу – близько 50000.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!