Сьогодні зранку до поліції в Херсоні звернулася журналістка видання МОСТ Олена Гнітецька. Дівчина повідомила про напад на неї під час зйомки відеосюжету в Таврійському мікрорайоні. Медійниція робила матеріал за темою будівництва підземної школи в Херсоні, про яке нещодавно заявила місцева влада. У цей час до неї підійшов невідомий чоловік. Він вихопив із рук Олени смартфон, яким вона робила зйомку, і викинув його у котлован. Окрім того, чоловік штовхав журналістку. Вона була змушена просити перехожу викликати поліцію. Також на місце прибула “швидка”. Ознак тілесних ушкоджень у кореспондентки не виявлено.

За інформацією видання МОСТ, на журналістку Гнітецьку напав представник забудовника. Телефон їй повернули тільки після того, як на місце прибув співзасновник даної компанії, житель Львівщини. Віддати гаджет медійниці він наказав у той момент, коли саме під’їхала поліція.
Наразі слідчі розпочали кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 171 «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів» Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії. Про це повідомили в ГУНП в Херсонській області.
МАРИНА САВЧЕНКО.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!