«Проект нового гімну Херсонської області представили губернатору Сальдо», – повідомило окупаційне агентство «РИА «Новости». Наразі він «знаходиться на стадії доопрацювання». Бо, використовуючи широковідомі слова сумнозвісного Михайла Добкіна, «трошки текст по-дебільному написаний».

Звісно, з рядками «На Херсонской земле много стойких людей» і «Ветер вольно гуляет в степях» не посперечаєшся, а от «Каждый здесь в Россию влюблён» – нахабна брехня, бо варто лише згадати багатолюдні мітинги на підтримку України у лютому-березні 2022 року у Херсоні, Новій Каховці, Генічеську та інших населених пунктах області. 

А на рядок «И поют над Днепром соловьи» звернули увагу навіть самі окупанти. «Який дебіл написав цей текст? – обурились на окупаційному телеграм-каналі «Капитан Очевидность в Херсоне». – І де він … (пропускаємо евфемізм, який виражає здивування, досаду і роздратування – авт.) чув солов’їв у степовій області. Ой, горе і біда – гімн».   

«Не знаю, що тут можна підпрацювати по тексту, але подумайте», – дав завдання колаборантам від культури окупаційний губернатор. Та директору окупаційної Херсонської обласної філармонії Володимиру Яценку така оцінка здалась неглибокою. Зрадник так і сказав пропагандистам: «Після проходження конкурсу у Союзі письменників і Союзі композиторів, коли буде надана глибша оцінка, мелодія буде представлена нашій раді. Лише після цього будуть остаточно затверджені вірші і музика гімну Херсонської області».

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!