«Зараз в області діє механізм визнання кинутого майна безхазяйним і його передачі в оперативне керування», – розповів фейковий губернатор Володимир Сальдо окупаційному агентству «РИА «Новости».
Пропагандисти повідомили, що окупаційна адміністрація області вже «почала формувати список кинутого (безхазяйного) майна для подальшої інвентаризації і передачі у виробничий оборот». Але щоб злодії виглядали «благородно», пишуть, що стосується це лише «майна українських олігархів».
Щоправда, окупаційна міністерка майнових і земельних відносин Херсонської області Олена Пекова у коментарі пропагандистам з окупаційного телеканалу «Таврия» про олігархів не згадала. Натомість сказала, що спочатку в її «міністерстві» щосили шукатимуть власника, і цей «первинний етап займатиме місяць». А вже після цього «питання буде розглядатись на колегіальному органі». Після рішення цього органу, що майно безхазяйне (а саме так і буде, якщо його власники виїхали і не можуть або не хочуть повернутись), «ці об’єкти будуть винесені у Росреєстр для постановлення на кадастровий облік, як безхазяйне майно».


Тим часом у Каховському «муніципальному окрузі» ці дії стосовно сільгоспземель колаборанти вже завершують. «Перший заступник голови Каховської адміністрації Анжела Андрющенко активно працює з начальниками територіальних відділів над завершенням формування банку землі, – повідомляє телеграм-канал органу окупаційної влади. – На сьогодні всім сільгоспвиробникам направлені повідомлення про необхідність надати документи, що підтверджують їх право на обробку земель. Це важливо, у першу чергу, для самих виробників. Невраховані паї будуть позначені як порожні території і потраплять у реєстр безхазяйних земель. А інвесторів, готових вкладатись у наші землі, достатньо».
Ну, і чим ці «нові господарі» від гопників відрізняються? Та нічим!
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!