Лише кілька днів тому підлітки окупованого лівобережжя грали у генічеському парку у «патріотичну» гру «Союз народів», демонструючи, як написали пропагандисти, силу, спритність і витривалість. А вже 1 жовтня стало зрозуміло, що то була не гра – в окупованому регіоні почався призов у російську армію.


Змагання у Генічеську організували окупаційні міністерства молодіжної політики і освіти, а також окупаційний «Рух перших». Під відкритим небом у парку культури і відпочинку імені Т.Г. Шевченка військовослужбовці Росгвардії муштрували членів восьми команд з усього лівого берега, виховуючи у них «патріотичні почуття». «Сьогодні ми бачимо майбутнє Росії – молодих, сильних, спритних і розумних хлопців», – сказав офіцер Росгвардії пропагандистам. Хоча це «майбутнє» до того вони бачили вже давно, адже подібні змагання в окупованих регіонах вже проводились, а на останній етап гри «Зарница 2.0» наші юні земляки навіть у Росію їздили. При цьому розповідали, як їм було добре у військовому таборі. Мабуть, так само, як свиням у хліву, де їх годують і тримають у більш-менш комфортних умовах… до самого зарізу.
«З 1 жовтня у Херсонській області почався осінній призов на строкову військову службу, – повідомив 2 жовтня у своєму телеграм-каналі окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо. – Призову підлягають громадяни Російської Федерації чоловічої статті від 18 до 30 років». Призов, написав зрадник, триватиме до Нового року, а термін служби складе 12 місяців. При цьому, як і його господар у Кремлі, запевнив: «Строковиків не будуть залучати для участі у виконанні завдань спеціальної військової операції». Про те, що це неправда, говорять багато звернень матерів вбитих на «сво» строковиків, які все частіше і частіше трапляються в інтернеті.
Людей старшого віку поки що насильно до окупаційного війська не мобілізують. Поки що ставка лише на дурість і жадібність. Мовляв, якщо підпишете контракт і братимете участь у бойових діях, заробите великі гроші: 400 000 рублів одноразово і від 210 000 рублів щомісячно. Реклама, мабуть, була б ефективнішою, якби окупанти писали, що найдешевші гранітні пам’ятники у Сімферополі, наприклад, нині коштують 40 000 рублів, а трішки дорожчі – 65 000. Тобто, на пам’ятник учаснику «сво» вистачить. Аби лише частини тіла на полі бою змогли зібрати.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!