«Так, поки що ми ще дуже дотаційні, але давайте будемо реалістами: поки ми не інтегруємось процентів на 90 у все економічне і правове поле Росії, говорити про те, що ми повністю будемо самостійно фінансуватись, поки що ранувато», – заявив окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия». Але грошей йому з держбюджету РФ, мабуть, найближчим часом не виділять. Особливо після цікавого документу за підписом окупаційного прокурора Андрєя Пєтрова.

Документ з назвою «Подання про усунення порушень трудового, бюджетного законодавства» опубліковано на одному з окупаційних телеграм-каналів. У документі вказується, що проведеною перевіркою окупаційної прокуратурою області встановлено, що з 1 січня 2023 року по 29 лютого 2024 року працівники окупаційних військово-цивільних адміністрацій у зв’язку з завищенням посадових окладів необґрунтовано отримали 149,6 мільйонів рублів. Працівники окупаційного міністерства фінансів таким самим чином отримали на 11 725 900 рублів більше, ніж мали отримати. Виконуюча обов’язки міністра навиписувала собі незаконних премій на 288 000 рублів, її працівники за відрядження отримала на 259 583 рублів більше. В окупаційному міністерстві праці і соціального захисту вкрали з бюджету 156 321 рубль. В окупаційному міністерстві будівництва, архітектури і житлово-комунального господарства Херсонської області перший заступник «міністра» при звільненні незаконно отримав 415 416 рублів, а загальна сума незаконних виплат склала 91 956 238 рублів. В окупаційних «Херсонській залізниці», «Херсонському морському торговому порті», «Оздоровчому комплексі «Арабатська стрілка» та «Добровольчому батальйоні імені В.П. Маргелова», які невідомо чим займаються необґрунтовані виплати склали 644 768 043 рублів. Посадовці з окупаційної Херсонської міської територіальної громади, які невідомо де і знаходяться, незаконно збагатились на 982 787 292 рублі…


Окупаційний прокурор попросив «губернатора» «розглянути питання про притягнення винних посадових осіб до встановленої законом відповідальності за допущені порушення федерального законодавства». Самого ж Сальдо, якщо і перевіряли, то результати перевірки поки невідомі. Хоча, цілком можливо, що його «робота» фінансується з іншого бюджету – напряму з Кремля.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!