«Познайомтесь з Христиною Лоскутовою – мамою двох дітей, яка знайшла своє покликання у викладанні, – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Каховського «муніципального округу» Павло Філіпчук. – Її шлях у професію почався несподівано: прийшовши записувати своїх дітей у Тавричанську школу, вона того ж дня вирішила допомогти навчальному закладу і стала вчителем початкових класів».


Дійсно «несподівано». Хоча для окупованої території цілком очікувано. Там навіть прибиральниці і охоронники, про що NewDay ua писав не раз, викладають. А ця колаборантка, як пише далі Філіпчук, перед тим ще і вихователем у дитсадку працювала.
Тим часом в окупованій Генічеській громаді потрібні працівники на роботу у в’язниці, які, за даними від місцевих жителів, розташовані на Арабатській Стрілці і Чонгарі.

Майбутнім працівникам СІЗО в оголошенні у соцмережах обіцяють стабільну зарплату від 50 000 рублів і вище, оплачувану відпустку і стаж служби з розрахунку рік за три. Головна вимога при прийомі на роботу – громадянство країни-агресора. Але є й інші. Наприклад, така: «Громадянин Російської Федерації не може бути прийнятий на службу в кримінально-виконавчу систему, якщо він чи вона має наявність татуювань (на відкритих ділянках тіла)».
А от окупаційних вчителів ця вимога чомусь не стосується. Наприклад, на святковому колективному фото педагогів-колаборантів «Альошкінського муніципального округу» другим зліва у першому ряді бачимо татуйованого чоловіка. Виходить, що діти, яких він вчить, гірше в’язнів?
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!