У Києві відбулась прем’єра спільного проєкту Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру імені Миколи Куліша таКамерної сцени ім. І. Козловського Національної оперети України – комедії «На трьох» за п’єсою херсонської авторки Альони Мовчан.

В основі сюжету – історія молодої пари з Херсона Олі та Володимира, які намагаються побудувати своє сімейне щастя, та не можуть цього зробити через постійну присутність когось третього – спочатку мами, яка приїхала з-за кордону та виселяє їх із квартири, а потім і господарки, яка живе в іншій половині будинку та весь час докучає молодій парі своїми правилами, настановами та дивакуватими фантазіями молодості…

Це історія про мирний Херсон, за яким так всі сумують. Про дрібниці, які здаються глобальними проблемами, та все ж легко розв’язуються. Про взаємини, тонкий і не дуже гумор… І, звичайно ж, про любов, яка здатна врятувати цей світ.

Режисерка з Києва – Надія Агєєва-Швед. Художниця-постановниця – Мілана Скорик. Роль Олі виконувала Іоланта Богдюн, Вовчика – Андрій Карпов, Тамари Степанівни та ВольдемариІванівни – заслужена артистка України Олександра Тарновська.

«Відчуття рідного дому – найсильніше в світі. Наші діти, які сьогодні зростають в чужих краях, мають знати історію свого коріння , рідну мову  культуру і пишатися своїм походженням. І це запорука нашої Перемоги та повернення рідних земель. Дякую Альоні Мовчан та Надії Агєєвій-Швед за виставу «На трьох», яка в розважальному жанрі розповідає історію молодої пари в місті Херсон. Продовжуйте вашу справу і надалі», –зазначила Діана Трима.

«На трьох» – це щоб стало наснаги після війни цінувати мирне життя, проживати його інакше, повноцінніше, краще, серед небайдужих…», –коментує Майя Авраменко.

10 жовтня виставу буде презентовано у Львові в межах фестивалю «Золотий Лев».

Фото: Вадим Гнідаш

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!