На окупованій території Херсонщини настільки не вистачає педагогів, що майбутньому вчителю фізики та інформатики окупаційної Тавричанської школи у Каховському «муніципальному окрузі» керівництво пропонує в оголошенні майже дві ставки – 34 години. Враховуючи, що пристойними зарплатами окупанти вчителів-колаборантів ще балують, це – великі для лівобережжя гроші. Щоб розуміти, настільки великі – директори окупаційних шкіл наразі отримують близько 200 тисяч рублів, вчителі – приблизно втричі менше.   

Та навіть за такі «шалені» гроші вже нема бажаючих прислужувати. Хоча, крім «достойної заробітної плати», в оголошенні пропонують також «повний соціальний пакет, можливості для професійного зростання і розвитку, дружній і згуртований колектив». Робота у Тавричанці має й інші «плюси»: «розвинута інфраструктура, шикарний парк для прогулянок, світло, газ, вода цілодобово». На останній пункт обов’язково мають «клюнути» вчителі з російської глибинки, позбавленої благ цивілізації!

Тим часом через нестачу вчителів на окупованому лівобережжі можуть бути серйозні проблеми у випускників. Про них у своєму телеграм-каналі написав «сенатор» Ігорь Кастюкєвіч: «Світлана Чуднова з села Благодатне Скадовського району розповіла про нестачу педагогів у деяких школах, через що, у тому числі, може постраждати рівень підготовки до «ЄГЕ».

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!