«Люди раді, що у пенсіонерів великі пенсії. Тобто, середня пенсія близько 20 тисяч рублів», – розповів окупаційному телеканалу «Таврия» окупант Ігорь Кастюкєвіч після того, коли привітав жительку окупованої Новоукраїнки на Скадовщині Ніну Федорівну Коваленко зі сторіччям. 

Якщо 20 тисяч рублів – це велика пенсія, то якою тоді можна назвати зарплату Кастюкєвіча, адже з відкритих джерел відомо, що у 2023 році кожен з його колег у Раді Федерації отримував по 500 000 рублів на місяць, а у цьому році ще більше!

Тим часом середня зарплата на окупованій Херсонщини, за даними окупаційного центру зайнятості, складає 36 700 рублів. «Окремо хочемо позначити, що у сфері будівництва, в соціальній і муніципальній сферах – найвигідніші умови з боку роботодавців, а саме, умови проживання, заробітна плата і повний соціальний пакет», – цитують окупаційну установу пропагандисти з окупаційного телеканалу «Таврия».

«Найвигіднішою» є зарплата у 50 тисяч рублів. Саме стільки отримують, у середньому, в окупаційних міністерствах, школах, інших бюджетних організаціях. Принаймні, такою зарплатою колаборанти вихваляються у Генічеську. Незважаючи на те, що така зарплатня у рази більша за пенсію (більшість пенсіонерів отримують 10 тисяч з «хвостиком»), на життя з такими цінами на ліки і продукти вистачає, але залишається небагато. Більше отримують охоронники з окупованого Криму, які їздять в окупований Генічеськ охороняти філії російських банків. Є працівники з Сімферополя і в окупаційному міністерстві освіти. Скільки становить їх зарплатня, невідомо, але її вистачає, аби знімати у Генічеську житло, а на вихідних ще й їздити додому. 

А от директор окупаційної Азовської школи Генічеського «муніципального округу» Оксана Черняєва у розмовах з односельцями свою зарплату вирішила не приховувати – колаборантка отримує 160 тисяч рублів на місяць! Елітним повіям платять більше – таке правило.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!