Резерви, які потім можуть легко перекинути на фронт, російські загарбники формують по-різному. Старшокласників вчать стріляти і керувати дронами, а з чоловіків старшого віку формують козацькі загони. 

«Управлінням мінюсту РФ по Херсонській області 25.09.2024 р. були видані свідоцтва про державну реєстрацію хуторському козацькому товариству «Воскресенське» села Воскресенка Новотроїцького округу Херсонської області і з отаманом Юрієм Мачульським і хуторському козацькому товариству «Свято-Покровське» селища Новоолексіївка Генічеського округу з отаманом Юрієм Кругловим», – цитує агітка «Комсомольская правда» окупаційне управління внутрішньої політики. 

«Ці козацькі товариства створені за всіма уставами і правилами російського реєстрового козацтва, – додає «газета». – У перспективі, на території Херсонської області з’явиться повноцінне козацьке військо». Поки що представники російського «козацтва» патрулюють вулиці, охороняють масові заходи, або, як в окупованій Чулаківці Голопристанського «муніципального округу», прибирають територію. А коли увага окупаційної влади до них не прикута, дорослі дядьки грають шаблями і батогами, змагаються, хто більше вип’є горілки чи просидить у гарячій лазні. Та прийде час, коли у них набереться необхідна кількість членів і повністю сформується ієрархія. Тоді нерозумних «козаків» і відправлять на фронт. Так вже було в «днр» і «лнр». Хто сказав, що на окупованій Херсонщині буде інакше?

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!