«Фотографією незвичайної будови поділився підписник «Главное в Херсоне и области» – циферблат уособлює невгамовність часу», – написав окупаційний телеграм-канал. Хоча нічого незвичайного у вежі на споруді у Генічеську, де до окупації містився «Укртелеком», немає.
«Підписник прислав фотографію цікавої будівлі, – продовжили пропагандисти. – Унікальна архітектура разом з випираючим шпилем надає цій будові унікального вигляду. Такі споруди не властиві нашому регіону». Насправді ж, не властиві нашому регіону ще недавно були окупанти, з приходом яких час на вежі зупинився. Стрілки на годиннику завмерли у перші ж дні окупації, а змусити їх знову обертатись нікому – спеціалісти, що обслуговували механізм, залишились на підконтрольній території, а у окупантів своїх таких, мабуть, немає. Хоча з проханням запустити годинник на вежі до окупаційної влади генічани звертаються часто. І на прийомах громадян, і в інтернеті.
Годинник на вежі «Укртелекому» непростий, а годинник-куранти. Тобто, відраховує години звуковим сигналом. Відраховував. Щогодини до окупації над центром Генічеська (а у безвітряну погоду лунало і до окраїн) розливалась мелодія з пісні Ігоря Шаферана і Яна Френкеля «И всё-таки море останется морем». І воно дійсно залишиться. Українським Азовським морем. А щоб це сталось швидше, треба не переставати допомагати нашим славним ЗСУ.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!