«Зима близько, – повторили істину з «Гри престолів» в окупаційному «Херсонском агентстве новостей». І продовжили: «Асканія-Нова» показала дітям, як готують тварин до холодів. Працівники біосферного заповідника розповіли і показали вихованцям дитсадка, як тварини пристосовуються, щоб пережити холодну пору року». Та як би вони не пристосовувались, це у них, на жаль, навряд чи вийде.


Про те, що величезну колекцію тварин, яку мав зоопарк в Асканії-Нова окупанти вивезли до Криму, писалось не раз. Аби приховати масштаби розграбування, у порожні вольєри заселили свійських кіз, баранів, коней. У соцмережах окупанти хваляться нутріями і єнотами, які є майже у кожному зоопарку. Добре, що хоч верблюда з гвинторогим козлом поки що залишили. Як і декілька інших, зовсім не рідкісних, представників фауни. Але годувати їх нічим. Навіть зараз, коли зима близько, але ще не почалась.

Віслюків, аби вижили, «нові господарі» випустили просто у дендропарк, де ростуть червонокнижні види, до речі.
Як розповіли редакції жителі селища, корми не заготовлювали, бо через спеку в асканійських степах погоріла трава, а зерно з дослідного господарства окупанти все продали. В окупаційному інституті тваринництва через це скорочують поголів’я, пускаючи племінних тварин під ніж. А з зоопарку їх продовжують вивозити… «Русскій мір» огидний в усьому. Зокрема, і у ставленні до тварин.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!