«Дізналась про нестачу спеціалістів у Херсонській області і вирішила приїхати допомогти», – розповіла пропагандистам агітки «Комсомольская правда» завідувачка дитсадка у Костянтинівці Горностаївського «муніципального округу» Татьяна Алєксєєвна. Прізвища свого на всяк випадок не назвала, лише вказала, що приїхала на окуповану територію України з Алтайського краю. 

Росіянка також зізналась, що розуміє важливість свого вчинку для окупантів. Бо, якби не вона, «діти б сиділи вдома», а так загарбники змогли запустити у роботу перший в «окрузі» дитсадок. Нічого, мовляв, що навіть без косметичного ремонту, зате з завідувачкою з Росії! Своїх окупанти давно стараються ставити на керівні посади, аби ті контролювали «тубільців». Достатньо сказати, що більшість окупаційних міністрів є росіянами. Ним же є голова окупаційного уряду Андрєй Алєксєєнко. А окупаційну адміністрацію області хоч і очолює не росіянин Володимир Сальдо (хоча, хтозна, може, він себе росіянином вважає?), але кожен його крок контролює непроханий гість з Краснодарського краю Ігорь Чагаєв – його, так би мовити, перший заступник.

У місцевих окупаційних адміністраціях ситуація та сама. «Приїхав більше року тому, працював в апараті Херсонської обласної думи, – розповів пропагандистам з «Украина.ру» заступник голови окупаційної адміністрації «Альошкінського муніципального округу» Сєргєй Кулагін. – Потім, коли губернатор Сальдо Володимир Васильович призначив виконуючого обов’язки голови Альошкінського муніципального округу Руслана Анатолійовича Хоменка, надійшла пропозиція приїхати на територію, я відразу погодився… Сам приїхав з Ставропольського краю». «Професійну команду», за словами окупанта, крім місцевих колаборантів, складають приїжджі з Ставропольського і Краснодарського країв, Республіки Комі. «Навіть є з Хабаровського краю», – додав. 

Роботу в окупаційній адміністрації Кулагін назвав «плавильним котлом». Поки що у переносному сенсі, але прийде час і «сплавлять» окупантів туди, звідки приїхали. Якщо живими встигнуть втекти, звісно.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!