«Відповідно до нових правил, жителі, які не отримали громадянства Російської Федерації, більше не будуть отримувати соціальні пенсійні виплати», – повідомив у своєму телеграм-каналі окупаційний губернатор Херсонщини Володимир Сальдо. «Нові правила» почнуть діяти з 1 січня 2025 року.

«Соціальними пенсійними виплатами» колаборант називає мізерну подачку у розмірі 10 тисяч (у когось більше, але не набагато) рублів, якої ледве вистачає, щоб купити ліки, продукти і заплатити комунальні платежі. А тим, хто дуже хворіє (а серед пенсіонерів таких багато), навіть не вистачає. «Для громадян Росії мінімальна соціальна пенсійна виплата з наступного року складатиме близько 14,8 тисяч рублів», – запропонував «пряник» після «батога» фейковий губернатор.

Разом з тим Сальдо переконує, що пенсій позбавлять «відносно невелику кількість людей», бо, більшість мовляв російські паспорти вже отримали. Іншим же «слід поспішити з подачею в органи міграції документів на отримання громадянства РФ». А після того «надати паспорт в орган за місцем отримання пенсії».

«Число так званих ждунів на Херсонщині постійно зменшується, – заявляв раніше Сальдо. – Більше 250 тисяч людей отримали офіційне громадянство РФ. Це переважна більшість дорослих жителів лівобережжя». Хоча, якби йшлось про переважну більшість, окупанти навряд чи шантажували б інших невиплатою тих нещасних копійок. Судячи з усього, примусова паспортизація від окупантів йде зовсім не так, як їм хочеться.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!