В гостях у керівництва і вихованців окупаційного Генічеського центру дитячої і юнацької творчості побували непрохані гості з такого самого закладу у Краснодарському краї. І привезли з собою, як написали, пропагандисти, «символічний подарунок» – російські народні костюми.


Для чого російські костюми в українському Генічеську, пропагандистам пояснила колаборантка Зінаїда Васильєва, яка очолює заклад: «Впевнена, що це дозволить нашим педагогам ставити цікаві російські народні танці для танцюристів-початківців. Ми намагаємось зробити все для того, щоб донести до вихованців культуру, побут, традиції російського народу засобами хореографічного мистецтва, залучаючи до народної хореографії якнайбільше дітей». Сподіваємось, наші відповідні органи почули колаборантку.
Ще дивнішу посилку отримав відділ культури окупаційної адміністрації Каланчацького «муніципального округу» від міністерства культури Мордовії. «На цьому тижні центральному будинку культури було вручено новий реквізит, – написала у соцмережі окупаційна адміністрація. – До його складу, наприклад, увійшли ляльки у національних мордовських костюмах». Як видно з фото, такими ляльками можна лякати навіть дорослих, а не те що дітей, так що до культури регіону-«шефа» жителів «округу» привчити навряд чи вдасться.
А окупаційні школи лівобережжя нібито отримали з Росії шкільні автобуси.

Окупаційне міністерство освіти області запевняє, що їх аж 50 (у перші місяці великої війни окупанти вивезли українських таких більше), однак як не рахуєш на окупаційних відео і фото, а більше чотирьох не виходить.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!