Російські пропагандисти забрехались. Одна справа, якщо вони про життя на окупованих територіях брешуть росіянам, які знаходяться за тисячі кілометрів від місця подій і не можуть перевірити написане/побачене/почуте. Інша, якщо споживати їхню брехню змушені ті, хто на цих територіях проживає. Як читачі окупаційних агіток «Новая Каховка» і «Каховская заря», наприклад.
«Виконується ремонт і прокладка нових газопроводів, йде будівництво трансформаторних підстанцій, – вже на першій шпальті нахабно бреше про життя на лівобережжі «Новая Каховка». – … Губернатор підкреслив, що за два роки у Херсонській області було зроблено більше, ніж за 20 років, коли регіон залишався для українських властей на останньому місці».
Про підстанції – брехня. «Газопроводом» (в однині) можна назвати пластикову трубу, яку окупанти донедавна тягнули по Арабатській Стрілці, аби замінити нею металевий газопровід. Голова окупаційного уряду області Андрєй Алєксєєнко обіцяв, що газ нею піде вже у вересні. Не пішов і досі. Все що, будують нині окупанти, це декілька спортивних комплексів і майданчиків. Але потрібні вони, насамперед, для здачі норм «ГТО». Окупанти самі про це заявляють у пропагандистських роликах. Тобто сил на них набиратиметься і відточуватиме спортивну форму майбутнє «гарматне м’ясо». Так що ні про які «більше, ніж за 20 років» не йдеться. Путінська Росія не здатна на творення, вона лише нищить, руйнує, грабує і вбиває. При цьому ще і свою провину перекладає на інших.
«Як розповів голова адміністрації міського округу Нова Каховка Віталій Гура, київські бойовики, розуміючи, що їх поразка неминуча, збільшили інтенсивність обстрілів цивільних об’єктів і мирних будинків, діючи за принципом випаленої землі», – пише «Нова Каховка». Саме це, за словами зрадника, є причиною частих відключень світла в «окрузі» і нестачі води. А от часті аварії на водопровідній мережі на ЗСУ Гура списати ніяк не може, але вихід знає. Точніше, його підказала окупаційному голові Наталя Васильєва – як написала агітка, «єдиний працівник міської бібліотеки Нової Каховки». Заявивши, що «незважаючи на регулярні обстріли міста з боку ворожих формувань ЗСУ, життя не зупиняється», колаборантка додала: «Хотілося б, аби нам привозили більше літератури, особливо тієї, що стосується патріотичного виховання молоді». Дійсно, якщо привчати вірити брехні змолоду, то і далі можна писати у «газетах» всіляку маячню.


А от голові окупаційної адміністрації сусіднього Каховського «округу» Павлу Філіпчуку «патріотичну» літературу читати вже не треба. Він вже сам добре складає панегірики новим господарям. «Відповідаючи на запитання, що особисто для нього значить Росія, Павло Філіпчук відзначив, що це сенс всього його життя, – пише «Каховская заря». – «Росія для мене – це моя любов. Суть, сенс, мета мого життя. Все, про що я мрію, до чого прагну, я пов’язую з Росією», – резюмував він». Повірити у це можна лише, якщо замість слова «Росія» підставити «гроші». Їх Паша-Космос і справді любить більше за все на світі. Але від в’язниці після деокупації лівобережжя навряд чи зможе відкупитись.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!