«Незважаючи на постійні загрози обстрілів комунальники Каховського округу продовжують виконувати свою роботу, – повідомляє окупаційний телеграм-канал «Главное в Херсоне и области». – Під постійними обстрілами доводилось прибирати вулиці, проводити сезонне прибирання дерев і кущів, вивозити порубкові залишки». Пропагандисти забули додати, що роблять це комунальники повністю безкоштовно!
«Чому працівникам комунальних підприємств м. Каховка не виплачується заробітна платня? – написали комунальники в окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне». – Люди працюють, а у відповідь чують лише обіцянки керівництва погасити заборгованість, яка складає до 3 місяців. У конкретному випадку, у Каховському комунгоспі. Звернення у мобільну приймальню губернатора і на гарячу лінію губернатора не дають результатів».
Та сама проблема і у сусідньому місті. «Під час планових виїздів по місту зустрів працівників комунального господарства Нової Каховки, у яких якраз була обідня перерва, – написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційної адміністрації Новокаховського міського «округу» Віталій Гура. – Відразу було прийнято рішення підійти, поспілкуватись з простими робітниками, дізнатись, які у них труднощі. Одна з головних і гострих проблем була на даний момент – затримка заробітної плати. З цією проблемою вдалось розібратись і грошові кошти вже надходять на рахунки працівників».
На відео, яке Гура прикріпив до цього повідомлення, він підходить до купки комунальників, які, відклавши мітли, сидять на бордюрі, зі словами: «Друзі мої, сьогодні вам дадуть гроші. І з понеділка ви їх отримаєте. Ситуація там трішки склалась так, воно не дуже і добре, і повірте, це не моя провина, не моя проблема, але я її, повірте, вирішую». Ще і додав, що працівників «образити не дасть». З сюжету також видно, що такі обіцянки «друзі» чують не вперше, бо навіть не встали, коли до них підійшов… хоча правильніше, підкотився «голова округу».
Вищезгаданий окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне» наголошує, шо невиплата зарплат якраз і є проблемою Гури: «З/п не платять співробітникам підприємства, засновник у якого адміністрація міста, яку очолює голова – він же Віталій Гура! І гроші у бюджеті міста є, просто працює Гура так, що спочатку собі нарахував і про премії не забув, а потім про роботяг згадав, але тільки запізнився, як завжди». Автор також нагадав, що за невиплату заробітної плати у кримінальному кодексі РФ передбачена відповідальність, немов на окупованому лівобережжі діють хоч якісь закони. Вони і у самій Росії діють вибірково.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!