«У Херсонській області об’єм державної підтримки аграріїв збережеться на тому ж рівні, що і зараз, – пише окупаційна «Комсомольская правда». – На це виділять 1,1 млрд рублів у 2025 році». Але чи отримають їх аграрії? Чи буде так, як у цьому році?
Про те, що Росія профінансує аграріїв окупованої частини Херсонщини на суму, не меншу за 1,106 млрд рублів, пропагандистському агентству «ТАСС» на виставці «Золотая осень» заявив окупаційний міністр АПК і продовольчої політики Херсонської області Санал Адьяєв. А ще додав, що наступного року на лівобережжі має запрацювати програма «Комплексний розвиток сільських територій», на реалізацію якої області (читай: Сальдо і компанії) виділять 500 мільйонів рублів.
Про те, що аграрії, які опинились в окупації, ніяких субсидій не отримають, раніше в ефірі окупаційного телеканалу «Таврия» заявляв начальник відділу малих форм господарювання і наукового забезпечення окупаційного міністерства АПК Павєл Якубєнко. І для того, аби забрати ті субсидії собі, окупанти готові вигадати купу причин. «До основних причин належать некоректність або неповнота наданих документів, непідтверджені витрати, можлива втрата документації або її умисне ненадання», – сказав Якубєнко. Якщо навіть з цим все в порядку, у субсидії можуть відмовити через непостановку земельної ділянки на облік.
Загалом, все, як у радянському мультику про листоношу Пєчкіна: «Я вам посилку приніс. Тільки я вам її не віддам, тому що у вас документів немає».
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!