Місцева окупаційна преса зображує Віталія Гуру в образі Леніна з витягнутою рукою, хоча, насправді, судячи зі звітів про його роботу, він більше схожий на індійського багаторукого бога Шиву. Все він, за словами пропагандистів, встигає: громадян приймає, бібліотеку відвідує, «виборчі штаби» інспектує, ще у суботниках участь бере!

При цьому голові окупаційної адміністрації Новокаховського «міського округу» не вистачає зарплати від нових господарів. Тому, крім «керівної» роботи, змушений ще й бізнес вести. І, так би мовити, звичайний, і політичний. Суботники Гура проводить виключно під прапором російської «ЛДПР». У цю партію він записав і всіх працівників своєї «адміністрації», хоча сам, переконує окупаційний телеграм-канал «Капитан Очевидность в Херсоне», є членом «Єдиної Росії». «Гура, як хамелеон, постійно змінює свій окрас, – написав канал. – А для «Єдиної Росії» ці всі факти повинні стати великим питанням. Всі його дружки тепер в «ЛДПР», і він душею та грошима з ними пов’язаний». Канал також нагадав, що на «виборах» в окупаційну раду депутатів Нової Каховки у вересні 2023 року зрадник очолював список «ЛДПР». Партія тоді у «раду» не пройшла, бо їй намалювали всього 699 голосів, але Гуру «головою» окупованого міста все ж призначили.

А свої «поїздки», під час яких «голова», буцімто, вирішує соціально-важливі проблеми, він здійснює виключно по своїх бізнес-об’єктах. Окупаційний телеграм-канал пише про це так: «Заїхав на свою автомийку, яка знаходиться на вулиці Зорге, він її «кришує» з осені 2023 року і щомісяця вони платять йому гроші. Потім поїхав у Таврійськ, там у нього приймання металу, просто у центрі Таврійська Євген Четкарьов (окупаційний голова Таврійська – авт.) виділив їм місце. Там Гура Новокаховський з бандитами заробляє гроші на вирізанні металу з найближчих сіл і міст. Про це всі знають, але до цих пір ніхто нічого не зробив». А хіба повинні? Такі, як Гура, у росіян складають «касту» недоторканних.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!