«За період роботи мобільної приймальні губернатора спеціалісти прийняли більше 2000 звернень, – розповів в інтерв’ю окупаційній «Комсомольской правде» перший заступник окупаційного губернатора Херсонщини Ігорь Чагаєв. – Проблематика найрізноманітніша – від пенсійних виплат до приведення до ладу дворової території». Згодом окупант додав: «Всього за цей рік вдалось вирішити близько 400 питань». Тобто лише 20 %?! Так собі «результативність».

Насправді, навіть про ці 20 % Чагаєв міг збрехати, бо невирішених проблем на окупованому лівобережжі – хоч греблю гати! І одна з головних якраз з греблею і пов’язана: після руйнування окупантами Каховської ГЕС у селах поблизу зникла питна вода. Навіть під час опитування, яке окупаційна адміністрація Каховського «муніципального округу» вирішила провести до дня «воссоєдінєнія», місцеві жителі, що хвалили окупантів, не змогли змовчати про водопостачання. Жителі Василівки попросили пробурити свердловину, аби не користуватись привозною водою. «Сподіваємось, що у нас покращаться дороги, проведуть газ, воду, і буде у нас все чудово», – згадали й інші проблеми мешканці Федорівки.

«У серпні в Альошкінському МО працювала мобільна приймальня губернатора, – це вже рядки з листа, який опубліковано на одному з окупаційних телеграм-каналів. – Ми, жителі, сіл округу, звертались з проблемами, які нас дуже турбують. Мобільний зв’язок та інтернет, а, точніше, практична їх відсутність, відсутність пошти і роботи соцзакладів, відсутність електрики (в Олешках немає світла ще з лютого!!!), ну, і наболіла тема, яка турбує всю область, це – затримки заробітної плати, а місцями взагалі невиплата». Але у згадані Чагаєвим 400 питань перелічені не потрапили, а, отже, так і залишились невирішеними.

Голова окупаційного уряду області Андрєй Алєксєєнко навіть опитування у своєму телеграм-каналі запустив: «Які проблеми вас турбують у зв’язку з наближенням зими?» Серед варіантів відповідей: проблеми з так званим соціальним вугіллям, придбанням теплого одягу та взуття дорослим і дітям, високі тарифи на комунальні послуги, важкість з отриманням медичної допомоги, відсутність постійної роботи, погані дороги. Останній варіант: «Турбують інші проблеми». Навряд чи окупант подав би це перелік, якби цих проблем на окупованому лівобережжі не було. Хоча той самий окупаційний телеканал «Таврия» щодня каже, що їх і нема. Так Алєксєєнка і за «дискредитацію російської держави» посадити можуть!

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!