«Херсонцям, які проживають на Кінбурнській косі, почали видавати російські паспорти», – повідомила окупаційна «Комсомольская правда». 

Звідки на Кінбурнській косі херсонці, якщо вона є частиною Миколаївської області, спитаєте? Просто у окупантів своя «географія», у них ця поки що окупована територія входить до складу Голопристанського «муніципального округу».

За словами «сенатора» Константіна Басюка, якого процитувало пропагандистське агентство «ТАСС», російські паспорти жителям коси важко вручати через складну логістику, а також «обстріли і провокації ЗСУ». Тим часом у кінбурнців є проблема важливіша (і не вигадана), про яку заявив окупаційний староста сіл Покровка і Василівка на Кінбурнській косі Сергій Бєляков. Його відеозвернення показали декілька окупаційних телеграм-каналів. Досить дивно, що показали, враховуючи його зміст. «До мене приходять зі сльозами на очах жителі села Покровка і жаліються на неадекватну поведінку військовослужбовців, – заявив Бєляков. – Масове мародерство, вандалізм, хамське ставлення до людей, приниження стариків, крадіжка грошей, цінних речей, інструментів під час обшуків, застосування насилля і примус до надання хибних свідчень, прямі погрози життю у разі звернення до поліції – все це стало нормою нашого життя». Окупаційний староста додав, що окупанти крадуть у людей продукти, серед яких і отримана раніше гуманітарка. «У хворого на цукровий діабет, людини після інсульту вкрали глюкометр і тонометр, – заявив Бєляков. – Свої дії військові пояснюють тим, що всі ми «ждуни», помічники ДРГ, інформатори і коригувальники». Від дій загарбників постраждали навіть родичі «старости». «Особливо відзначилася у цьому група розвідників бригади «Дон» під командуванням якогось «Шмеля», – сказав колаборант. – Він принижував і матюкав у власному будинку мого тестя, хвору, стару людину, безпідставно розгромив підсилювач зв’язку, за допомогою якого вирішувались всі гуманітарні проблеми Кінбурнської коси».

Не дивно, що примусова паспортизація від росіян на косі йде з великими проблемами.  

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!