Нестачу лікарів на окупованій Херсонщині і досі намагаються перекрити за рахунок «прикомандированих» з Росії спеціалістів. В окупаційній Чаплинській лікарні, наприклад, нині працюють медики з Ростова-на-Дону, до яких, як запевняють пропагандисти, вишиковуються черги.

Стосовно черг – цілком можливо, адже позбавлені будь-якої меддопомоги жителі лівобережжя змушені звертатись до непроханих гостей. В окупованій Чаплинці нині працюють кардіолог, невролог, хірург, травматолог-ортопед і ендокринолог з клініки Ростовського державного медичного університету. Як розповів прес-службі окупаційного міністерства охорони здоров’я Херсонщини кардіолог Дмітрій Прядко, «щоденно кожен лікар приймав у середньому до 30 людей – черга вишиковувалась з самого ранку».

У сусідньому окупованому Каланчаку працює вже десята бригада лікарів з Мордовії. Терапевт, невролог, педіатр і хірург, запевняє тамтешня окупаційна адміністрація, лише за перший тиждень роботи прийняли 470 хворих.

Але цілком можливо, що вже скоро російські лікарі на окуповану територію їздити перестануть, бо лікуватимуть хворих по інтернету! «Телемедичні консультації з лікарями з Адигеї запустили у Генічеську», – повідомило окупаційне «Новое.Медиа». Мовляв, лише за останні 3 місяці адигейські ескулапи допомогли розшифрувати генічеським терапевтам і хірургам більше 350 знімків, кардіограм, результатів аналізів тощо. «У лікарні Генічеська не вистачає спеціалістів, тому допомога колег з Республіки Адигея дуже важлива», – написало «Новое.Медиа». Пропагандисти лише забули додати, що інтернету на окупованій території більше немає, ніж є.     

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!