Перші сторінки того, що окупанти називають «газетами», пропагандисти постійно віддають від висловлювання зовсім не мудрого Путіна. В двох останніх номерах окупаційної агітки «Комсомольская правда. Херсонская область», він, наприклад, хвалить жителів окупованих регіонів за «велику любов до Вітчизни», а вчителів-колаборантів – за «виняткову вірність професійному обов’язку».


На першій шпальті окупаційної «газети» «Надднепрянская правда» брехні від російського диктатора більше.

«Вони планомірно насаджували ненависть і радикальний націоналізм, розпалювали ворожнечу до всього російського, поставляли зброю, направляли найманців і радників, готували українську армію до нової війни, щоб знову, як навесні і влітку 2014 року влаштувати каральну акцію на півдні і сході, – розповів кремлівський дід про «західні еліти, які за цей час перетворили Україну на свою колонію, на військовий плацдарм, націлений на Росію». – У якості цілей були намічені не лише Донбас, але і Крим, й інші російські регіони. Подальший розвиток подій повністю підтвердив необхідність і обґрунтованість спеціальної військової операції, її воістину визвольний характер». Найцікавіше, що у своїх схиблених фантазіях Путін не є першопрохідником. Про «превентивний характер» війни Німеччини проти СРСР і Гітлер, і його посіпаки заявляли багато разів. Вже 22 червня 1941 року посол Німеччини в СРСР Вернер фон дер Шуленбург провину за початок бойових дій повністю поклав на країну, що стала об’єктом нападу. У декларації, яку він оприлюднив, йшлось про радянські війська, які у повній бойовій готовності стояли на кордоні: «Таким чином, Радянський уряд порушив договори з Німеччиною і має намір з тилу атакувати Німеччину, у той час коли вона бореться за своє існування. Фюрер тому наказав німецьким збройним силам протистояти цій загрозі всіма засобами, які маються у розпорядженні».
На всіх інших сторінках, крім першої, в окупаційних російських агітках дозволено брехати тим, хто за ієрархією знаходиться нижче. Наприклад, окупаційному губернатору Володимиру Сальдо. На 8 сторінці окупаційна «Надднепрянская правда» цитує його інтерв’ю пропагандистам з «РИА «Новости». Ось кілька рядків звідти.
«Наш Верховний головнокомандувач чітко заявив, що які-небуть передумови до закінчення бойових дій можливі лише за умови деокупації всіх конституційних територій Російської Федерації. У тому числі – Херсонської області. Відмовитись від звільнення своєї землі ми не маємо права».
«Інформація про злочини київського режиму проти мирного населення не просто збирається, а ретельно документується. Тут працюють слідчі СК РФ. Готові сотні томів кримінальних справ з конкретними фактами і встановленими причетними особами».
«Готуються варіанти застосування і хімічної зброї і, можливо, зараження водойми – це вже бактеріальна зброя. Все це противником у далеку шухлядку не відкладено. Воно є, і воно готується».
«Поляки мають, мабуть, якусь ідеологічну складову, вони вважають, що це їх земля. Тобто вони все одно воюючи проти Росії, воюють не за українців – вони воюють за себе. Ось для того, щоб знову, як це було 400 років тому, польська шляхта правила на Правобережній Україні».  
Погодьтесь, що читати таке гидко. А тепер уявіть, що вже скоро три роки, як наші земляки, які змушені були залишитись в окупації, читають переважно таке. І всіх їх після деокупації треба буде повертати у реальність.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!