Штурмом здобували кілька десятків жителів Рубанівки Великолепетиського «муніципального округу» так звані пропуски у 15-кілометрову зону. Окупанти вигадали, що «аусвайси» потрібні для всіх тих, хто там проживає, працює або володіє нерухомістю. Тож люди змушені були їх отримувати, збиваючи у натовпі одне одного з ніг.
Крім пропусків, проблем, які принесли з собою окупанти, на лівобережжі вистачає. Наприклад, мешканці Стрілкового на Арабатській Стрілці поскаржились в один з окупаційних телеграм-каналів на те, що тамтешнє гаряче джерело, цитуємо, «для людей закрите, зате весь бомонд і еліта без проблем там відпочивають, у тому числі, і в комендантську годину, і все це супроводжується голосною музикою, п’яними подвигами і т. д.». «Я вже мовчу, що деякі представники влади приїжджають разом з повіями, – написав житель села. – Знаю все це, так як проживаю недалеко від села. Може, нарешті хтось зверне увагу на все це неподобство».
У Миколаївці і Чонгарі того ж Генічеського «муніципального округу» слабкий напір води у водогоні – менше 1 атмосфери. Навіть окупаційна прокуратура туди на вимогу місцевих жителів виїжджала. Спеціалісти під наглядом прокурорів наміряли в окупаційній Чонгарській школі тиск у водомережі – 0,8 атмосфери, що нижче норми. Через це вода не піднімається на другий і третій поверхи.
Працівники окупаційної соціальної служби Генічеська поскаржились в один з окупаційних телеграм-каналів щодо заборгованості по зарплаті. «У липні 2024 року виплатили аванс і все на тому закінчилось», – написали.
Мешканка Генічеська від імені інших попросила в окупаційному чаті колаборантів навести лад на провулку Казакова у Генічеську. «Через машини там ні пройти, ні проїхати, – написала жінка. – Щодня спостерігаю, як водії автобусів з людьми у салоні не можуть проїхати на автостанцію. Бачила, як при в’їзді двоповерховий автобус не зміг проїхати і зіштовхнувся зі стоячим бусом».
Окупаційне міністерство цифрового розвитку і масових комунікацій прийняло від декількох жителів лівобережжя скарги на неможливість додзвонитись рідним у Каховку, де мобільного зв’язку та інтернету більше немає, ніж є…
Подібних проблем на окупованому лівобережжі – сила-силенна. І всі їх можна вирішити одним махом – загнавши окупантів назад на болота.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!