«За останні два роки у нашому регіоні з’явилось більше 20 спортивних майданчиків і центрів», – написала окупаційна «Комсомольская правда. Херсонская область». «У нас з’явилось чотири великих спорткомпекса – у Генічеську і Новотроїцькому районі, Палац єдиноборств, п’ять відкритих багатофункціональних комплексів», – процитували пропагандисти голову окупаційного уряду Херсонщини Андрєя Алєксєєнка.
«Будівельники з Адигеї, – написали далі пропагандисти, – допомогли звести два нових фізкультурно-оздоровчих центра і майданчики для занять фізкультурою у школах № 1 і № 2 міста Генічеська. Новий ФОК площею 600 квадратів побудували у Новоолексіївській школі № 2, а ще один – у Чкаловській школі Новотроїцького муніципального округу. Також у Чкаловській і Новотроїцькій підрядній організації регіону-шефа побудували і обладнали майданчики з тренажерами, ігрові зони з м’ячем і легкоатлетичними доріжками».


Справа навіть не у тім, що більшість з цих об’єктів мають значні недоробки, через які і досі не запущену і у роботу. Варте уваги інше – які гроші звичайних росіян, чиї податки формують федеральний бюджет, виділили і продовжують виділяти на це будівництво! «У цьому році на спортивну інфраструктуру нових регіонів з федерального бюджету виділили 1 млрд рублів, – пише окупаційне «Новое.Медиа». – Власті планують побудувати 11 фізкультурно-оздоровчих комплексів відкритого типу, відремонтують п’ять об’єктів капітально. У наступному році сума збільшиться більше, ніж удвічі».
За словами міністра спорту РФ Міхаіла Дєгтярьова, лише з Президентського фонду культурних ініціатив (його, нагадаємо, формують «добровільні внески» російських підприємців і субвенції з федерального бюджету) виділено 856 млн рублів. На них «відремонтовано 13 спортивних об’єктів, у тому числі два – капітально, побудовано 16 відкритих майданчиків».
З таких великих сум окупантам і колаборантам на Херсонщині можна красти і красти. А на те, що залишилось, зводити зали і майданчики, аби тренувати майбутніх «захисників» недоімперії.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!