Російські пропагандисти масово розповсюдили відео з саміту БРІКС у Казані, на якому голова КНР Сі Цзіньпінь уважно слухає «Калинку-малинку». Незважаючи на радісні коментарі росіян, це мало про що говорить, але стосунки з Китаєм ті, хто нині знаходиться на окупованій території Херсонщини, таки розвивають.

Колаборант Ільмій Челебієв з Новоолексіївки разом зі своїм сином Аль-Таміром, наприклад, недавно побували на Чемпіонаті світу з кіокушинкай-карате у Китаї. Челебієв, про якого вже розповідав NewDay ua, і досі значиться керівником Генічеської районної федерації цього виду спорту та викладає учням окупаційної Новоолексіївської школи № 2 математику. Серед 30 країн, які брали участь у чемпіонаті, він, звісно, представляв Росію.

А окупант Раміль Замалєтдінов, який називає себе «першим секретарем Херсонського обласного відділення КПРФ», недавно у складі делегації цієї російської політичної партії побував у китайській провінції Цзілінь. «В рамках заходів, присвячених дням презентації північно-східних провінцій Китаю, зібралось більше 200 делегатів з 70 країн світу, – написав «комуніст» у своєму телеграм-каналі. – Делегація взяла участь у тематичній презентації про досвід КПК та ідеї Сі Цзіньпіна про соціалізм з китайською специфікою». «Соціалізм» цей, зазначив далі, полягає у тому, що у китайських торгових центрах «продаються товари з усіх куточків світу за доступними цінами». 

Раніше, нагадаємо, окупаційна адміністрація Каланчацького «муніципального округу» повідомляла, що в окуповані Хорли приїжджали китайські бізнесмени.

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!