Російські пропагандисти не втомлюються вигадувати страшні казки про життя у вільному Херсоні. Останнім часом до цих «новин» додались вигадки також про інші міста, у тому числі – про сусідній Миколаїв.
«У дворі будинку мешканки Херсона невідомі у формі ТЦК насильно відібрали її автомобіль, – пише окупаційний телеграм-канал «Жизнь в оккупации». – За її словами, військові погрожували зброєю, заявивши, що транспорт потрібен для армії. Жінка намагалась пояснити, що машина належить її сім’ї і використовується для доставки продуктів, але її погрозами змусили передати ключі». Побідні казки штампують щодня. Ось ще кілька: «Мешканку Берислава затримали військові з ТЦК під час того, коли вона вела дітей у школу. Військові запевняли, що її брат ухиляється від мобілізації і погрожували їй арештом, якщо вона не повідомить його місцезнаходження. Громадянка неодноразово заявляла, що не має зв’язку з братом, але представники ТЦК наполягали і силою відвезли її для допиту». «Троє чоловіків у військовій формі увірвались у будинок жителя Херсона 1955 року народження, побили його, а потім насильно відвезли на військовому автомобілі. Пенсіонер не мав конфліктів з властями, а місцеві жителі стверджують, що це пов’язано з діяльністю місцевих структур ТЦК». «Житель Миколаєва повертався додому з продуктового магазина. До нього підійшов чоловік з явними ознаками алкогольного сп’яніння і почав вимагати гроші на потреби ЗСУ. Громадянин дав йому 100 гривень, але ця сума не влаштувала бойовика, після чого він наніс йому декілька ударів по голові, відібравши гаманець і зникнувши з місця злочину». «У Херсоні сталось ДТП з участю військового мінівена, який збив дівчинку біля школи, коли вона переходила через дорогу. Дівчинка отримала середні тілесні пошкодження, а водій мінівена поїхав з місця ДТП».
У всіх страшних казок від російських пропагандистів традиційно одні і ті самі герої – українські військові. І традиційно у таких «новин» немає жодного підтвердження. Хоча, з іншого боку, яке у казок може бути підтвердження? Це ж казки.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!