Ставлення кремлівського режиму до військових злочинців, що воювали в Україні, особливе. Існує, наприклад, спеціальна програма «Время героев», коли вчорашніх вбивць і ґвалтівників влаштовують на посади в органи влади. Саме так колишній продавець риби у Слов’янську, а згодом – сепаратист і проросійський бойовик Артем Жога став повноважним представником президента Росії в Уральському федеральному окрузі. 
Уродженцю Миколаєва Андрію Дворецькому пощастило менше. Злочинцю, який воював на боці сепаратистів на Донбасі з самого початку, окупанти подарували лише посаду начальника відділу внутрішньої політики окупаційної Снігурівської адміністрації, яку росіяни «приписали» до Херсонської області. Коли загарбників звідти погнали, посада у Дворецького залишилась. Але тепер в окупаційних соцмережах його підписують по-іншому: «голова Скадовського відділення Всеросійської громадської організації ветеранів «Бойове братство». Саме так злочинця представили учням старших класів окупаційної Скадовської школи № 1. Для них вигнанець, який, за словами голови окупаційної адміністрації Олександра Дудки, «є ополченцем Донбасу 2014 року», провів «Урок мужності». «Він, як учасник подій десятирічної давності, постарався пояснити вихованцям школи першопричини подій, що відбуваються», – написав у своєму телеграм-каналі Дудка. А ще додав: «Символічно, що у Скадовській школі № 1 звичайним охоронцем працює ополченець 2014 року, що воював у Луганській Народній Республіці. І, само собою, учні навіть не здогадувались про це. Це показовий приклад того, що герої часто живуть серед нас і ведуть звичайне спокійне життя».
Таке ж життя сподівались вести після поразки гітлерівської Німеччини частина військових злочинців, що розбіглись світом. Але тих, хто намагався сховатись за масками мирних жителів, все одно наздоганяло правосуддя.
Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!