«Черговий профорієнтаційний захід відбувся у Чаплинському аграрному ліцеї, – повідомила у соцмережі окупаційна адміністрація «муніципального округу». – Провів його відділ професійної орієнтації Міністерства молодіжної політики». Колаборанти «докладно розповіли студентам про федеральні проекти Росмолоді, участь у яких допоможе молодим людям не помились у виборі професії».
Насправді ж помились у виборі професії на окупованій Херсонщині доволі легко – майже всюди великі затримки з виплатою заробленого. Через борги по зарплаті плинність кадрів на лівобережжі така, що оголошення про вільні вакансії в окупаційних соцмережах з’являються щодня і багато. Окупантам і далі потрібні представники майже всіх професій. В окупаційну пожежну частину у Каховці, наприклад, наразі потрібні старший майстер газодимного захисту, водій, старший водій і пожежні. Філія окупаційного «Промсвязьбанка» у Нижніх Сірогозах шукає менеджера по роботі з клієнтами і старшого касира, у Каланчаку цьому ж банку потрібні начальник відділу і так само менеджер по роботі з клієнтами. У Нижніх Сірогозах також потрібні зварювальники і слюсарі. У Новій Каховці, Тополівці і Райському немає кому встановлювати супутникове обладнання «Русский мир». На окупаційну обласну базу спеціального медичного забезпечення потрібні бухгалтери, економісти, юристи, завскладом, комірники-фасувальники, закупівельники, завідуючий госпчастиною, водії та вантажники. В окупаційному Новотроїцькому житлово-комунальному підприємстві шукають провідного інженера з охорони праці, електромонтера, електрогазозварювальника, машиніста екскаватора, машиніста автовишки, бухгалтера, економіста, кранівника.
Тому, хто не знайшов себе у мирних професіях, окупанти пропонують щомісяця отримувати, як сказано в оголошенні, «205 000 рублів + премії і доплати» в окупаційному «добровольчому» батальйоні ім. В.П. Маргелова. Обіцяють «гарантії всіх виплат» і «страхування здоров’я і життя». Хоча останнє у Росії і окупованих регіонах, як ми знаємо, взагалі не цінується.
Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!