Наприкінці минулого року на території Генічеської центральної лікарні окупанти відкрили свою «государственную» аптеку. Випускник Ташкентського вищого загальновійськового командного училища вадім ільмієв, якому рашисти довірили фейкову посаду «министра здравоохранения Херсонской области», зразу ж записав відеопривітання з цієї нагоди. Мовляв, «первой на левой стороне Днепра государственной аптеке» (другу окупанти обіцяли відкрити то у Скадовську, то у Нижніх Сірогозах) всі мають радіти, адже вона створює конкуренцію.

«По закону Российской Федерации на территории государственных лечебных учреждений коммерческих аптек больше не будет, – розповів поплічник сальда. – Накрутка в государственной аптеке минимальная, а на жизненно важные препараты медикаменты накрутка доходит до 3 %. Жители могут покупать медикаменты по небольшой цене». При цьому, показавши лише полицю з вітамінами, колаборант запевнив, що у новій аптеці є «лекарства всех профилей».

Але і ця обіцянка від рашистів виявилась черговою нахабною брехнею. Про це свідчать розповіді генічан, які днями з’явились у соцмережах. «Обіцяли низькі ціни, – нагадав генічанин Олександр. – Я там був тричі за два тижні – потрібних ліків або немає, або вони чомусь вдвічі дорожчі, ніж у звичайній аптеці. Аспаркам я там купив за 156 рубів, і відразу зайшов спитати ціну у звичайну аптеку – він коштував всього 60 рублів. Підкажіть, це нормально? Так все і було задумано?»

«Мені також у держаптеці запропонували карведілол за 380 рублів, а поряд з лікарнею у аптеці він по 147 рублів», – додала генічанка Олена.

Ще одна мешканка Генічеська Людмила пішла до розрекламованої «государственной» аптеки по АЦЦ 200 і цетрин. Їй запропонували замінники загальною вартістю 391 рубль. Від покупки жінка відмовилась, бо провізор не мала решти. Коли ж зайшла до іншої аптеки, ті самі препарати купила за 201 рубль.

«По-моєму, під виглядом держаптеки хтось влаштував собі черговий бізнес», – підсумував Олександр, додавши, що це схоже на дискредитацію «нової» влади. Але як можна дискредитувати те, що і так давно дискредитоване?

Борис ВИНОГРАДОВ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!