Раніше повідомлялось, що з приходом у Генічеський район рашистів більшість тамтешніх старост (12 з 16) написали заяви про складання повноважень. Серед тих чотирьох, хто не написав, був староста Петрівського округу костянтин салгалов.

Минуло небагато часу – і староста звернувся у Фейсбуку до односельців, аби брали паспорти і йшли отримувати до адмінбудівлі старостату по 10 тисяч російських рублів. З тих пір кар’єра зрадника йде лише вгору. Наразі він вже позує на фото разом з гауляйтеркою Генічеського району оленою терських. Остання напередодні Нового року вручала продуктові набори від «единой россии» землякам, яким виповнилось 90 і більше років (таких у районі знайшли «аж» двадцятеро), а салгалов (на фото – праворуч) підносив їй пакети.

Ще про одну зрадницю повідомив телеграм-канал «Осведомленный Геническ». Мова про колишню старосту Новоолексіївського округу ірину ісай. За даними каналу, нині жінка працює у відділенні «пенсионного фонда» окупантів і активно пропагує «русский мир». До цього вона здала оркам багатьох учасників АТО і проукраїнськи налаштованих громадян.  

Жителі Генічеського району зазначають, що до окупації старости не відзначались особливою активністю у виконанні своїх функцій, а їхні населені пункти занепадали.

Нагадаємо, що статтею 111-1 Кримінального кодексу України за колабораційну діяльність, серед інших покарань, передбачено і позбавлення волі.

Богдан СТРАЖАК.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

error: Content is protected !!